Nakupte nad 2 200 Kč a získáte dárkový set v hodnotě 349 Kč zcela ZDARMA.

O nás

Italská tradice od roku 1943

Rok 1943 v Itálii byl plný utrpení a nejistoty. Země se snažila uniknout z války, která zničila její ekonomiku a zanechala po sobě pouze trosky. Města Catanzaro a Calabria trpěla v této válce obzvláště tvrdě a budoucnost se zdála být beznadějná. A proto mezi těmito zuboženými lidmi, kteří se mohli spoléhat pouze na svou touhu po vykoupení, byly jen málo nadějí, že někdo dokáže vytvořit pevný a oblíbený byznys. Avšak jako by to byla pohádka, právě v těchto těžkých a nejistých časech mohl vzkvétat a kořenit sen Guglielma o nejlepší italské kávě.

Díky vášni, srdci a touze ukázat, že budoucnost může být jasná, Guglielmo Papaleo každý den pracoval na svém snu. Sen začal v roce 1935, kdy Guglielmo Papaleo začal pracovat jako prodavač v potravinářském obchodě v historickém centru Catanzara. Po osmi letech zaměstnanecké práce se rozhodl, že je čas dát život svému vlastnímu podniku, takže v téže městě otevřel obchod na Corso Mazzini, v němž umístil malý kávovar.

S obětavostí a překonáváním překážek Guglielmo Papaleo svůj sen uskutečnil a v roce 1947 zahájil skutečnou činnost výroby, prodeje a ochutnávky kávy. Deset let poté se mu podařilo založit první pražírnu v Catanzaru ve čtvrti Sala. Bylo to závod složený z celních skladů, výrobního oddělení a administrativních kanceláří. Caffè Guglielmo v tuto dobu také začalo spouštět první reklamní kampaně. Cesta byla plná úspěchu, protože byla založena na kvalitě nabízeného produktu a na obrazu, který si společnost dokázala vybudovat v průběhu času. V roce 1972 byla slavnostně otevřena nová továrna, která znamenala zlom v produkci kávy v Calábrii díky použití moderních strojů.

Kvalita kávy Guglielmo

Kvalitní systém řízení společnosti Guglielmo S.p.a. plně odpovídá požadavkům normy ISO 9001. Na základě této normy sledujeme a ověřujeme všechny procesy našeho vynikajícího kávovaru, od pražení po balení našich směsí do sáčků / plechovek, kapslí a kávovarů, abychom zaručili stálou kvalitu pro koncového zákazníka. V souladu s tím směřuje řízení společnosti Guglielmo S.p.a. ke splnění potřeb a očekávání zákazníka. Snažíme se neustále komunikovat s našimi zákazníky, aby lépe porozuměli jejich potřebám a podporovali plány na zlepšení našich služeb. Společnost Guglielmo S.p.a. v rámci svých činností se zavazuje: dodržovat všechny platné zákony a předpisy v potravinářském průmyslu, chránit životní prostředí vhodnými opatřeními a usilovat o neustálé zlepšování svých služeb. Kromě toho, aby zaručila zdravotní bezpečnost svých výrobků, společnost Guglielmo S.p.a. zavedla systém sebekontroly pro analýzu rizik a kontrolu kritických bodů v souladu s normami EEC 93/43 - D.LGS 155/97 (H.A.C.C.P.). Z chladicí nádrže, kde naši zaměstnanci pečlivě kontrolují, aby pražení bylo dokonalé, pokračuje káva do míchací fáze, aby vznikla jedna z mnoha odnoží značky Guglielmo. Po dokončení míchání je káva namleta - a nakonec končí v kávových kapslích nebo v klasických 250g vakových baleních - nebo je balena jako celá zrna. Věříme, že kvalita našich výrobků zůstane vysoká a že VY, naši zákazníci, si užijete jedinečný zážitek z kávy, kterou jsme tak pečlivě a vášnivě vytvořili.

 

Rozdílné směsi i velikosti

Caffè Guglielmo má mnoho duší: všechny mají svou historii, která vypráví o vášni naší značky pro výzkum, o touze uzavřít naši lásku kávy do šálku. Proto je naše výzkumná práce neustále v pohybu a neustále se vyvíjí, aby udržela chuť a potěšení z kávy, které nás vyznačují již 80 let. Kávu, kterou nabízíme na trh zkoušíme a analyzujeme každý den. Naše zkušenosti nás vedly k vytvoření specifických směsí pro různé zákazníky a různé způsoby použití: od klasické kávy v kavárně až po oblíbené kapsle, a to i v kompatibilních formátech s nejčastějšími stroji na trhu. S každým šálkem kávy Caffè Guglielmo ukazuje svého ducha a zkušenosti, které nám umožňují nabídnout to nejlepší z kávy, co máme.

Dopřejte si skutečně skvělou kávu

V italské kavárně je klasické Espresso výsledkem horké vody (přibližně 88 °C), která prochází 7 gramy kávy obsažených v rameni kávovaru. Proč se však liší jedno Espresso od druhého? Mnoho záleží na péči, kterou věnuje váš barman svému espressovému stroji a kávě, kterou koupil. Vždy dávejte pozor, jak je káva lisována (rameno stroje musí být správně umístěno). Přebytečnou kávu je třeba odstranit z okrajů, jinak by mohla během podávání shořet. Kromě toho by měl být stroj před každým podáním aktivován po několik sekund bez vloženého ramene, aby se odstranily předchozí zbytky kávy. Šálek, ve kterém vám bude podána káva, by měl být z tlustého porcelánu nebo, pokud si přejete, z křišťálu.

V případě, že jste si doma zvolili klasickou moku, mějte na paměti, kde skladujete kávu: v lednici v dobře uzavřené plechovce je nejlepší volbou. Ideální by bylo plechovku z lednice vyjmout pár minut před přípravou kávy. Vodu musíte nalít do bojleru až po úroveň ventilek. Kávu nesmíte před uzavřením moky stlačovat: ta musí být umístěna na sporáku při nízké teplotě. Když začne káva vytékat, snižte teplotu na minimum. Předtím, než všechen kávový nápoj vyteče, vypněte sporák a přesuňte moku z teplého sporáku, aby se konečná část kávy nevypálila.

Pokud jste zvolili praktičnost použití kapslí, většina práce bude provedena strojem a vy si užijete pouze příjemného pití kávy. Avšak je nutné věnovat zvláštní pozornost údržbě před a po dodání: doporučujeme používat minerální vodu k naplnění nádrže. Pozor, nezapomeňte nechat nádrž naplněnou vodou, než začnete kávu připravovat. Nádrž by měla být pravidelně čištěna, zhruba jednou týdně. Před přípravou kávy je vhodné stroj na několik sekund spustit bez vložené kapsle, abyste odstranili zbytky nahromaděné v trubkách.

Udržitelnost obalů Guglielmo

V dnešním světě roste poptávka po výrobcích, které lze odlišit a správně zlikvidovat po použití. Zde je přehled, jak správně likvidovat všechny obaly produktů Caffè Guglielmo:

  • Vnější obal balíčků mleté kávy pro moka (například Espresso Classico 250gr, Extra Bar 250gr atd.), balíčků kávových zrn pro espresso stroje, vnější obálka kapslí a podů: SMĚSNÝ ODPAD
  • Vnější obal balíčků mleté kávy jako Bipack a Tripack pro moka: PLASTOVÝ ODPAD
  • Velké plechovky Club99 a 1970 pro bary, plechovky Espresso Classico, Silver a Club99 pro moka: KOVOVÝ ODPAD; víčka těchto plechovek mají plastový interiér a kovový exteriér.
  • Použité filtrační papírové pody: BIO ODPAD
  • Plastové kapsle všeho druhu: SMĚSNÝ ODPAD