Nakupte nad 2 200 Kč a v košíku si budete moci vybrat jednu z dárkových sad v hodnotě 399 Kč zcela zdarma.

Aby se Vám v konvičce french press podařilo uvařit perfektní kávu

Krok 1: French press – příprava

Konvičku předehřejte a uvařte vodu

Než konvičku french press budete používat, je dobré ji vymýt horkou vodou – káva pak v konvičce zůstane déle teplá. Následně uvařte vodu a nechte ji chviličku odstát. Optimální teplota vody pro zalití kávy je kolem 95 °C. Plná vůně 100% kávy Arabica Tchibo se nejlépe rozvine v čerstvé vodě střední tvrdosti.

Krok 2: French press – správně namletá káva

Do konvičky french press patří káva namletá nahrubo

Káva připravená v konvičce french press má plnou a jemně rozvrstvenou chuť, protože je s mletou kávou v kontaktu relativně dlouho. Aby se všechny hodnotné složky obsažené v kávě mohly rovnoměrně vylouhovat, je důležité používat kávu namletou nahrubo. Ideální je, pokud má mletá káva pro tento účel konzistenci hrubé mořské soli.

Krok 3: French press – množství kávy

Kolik kávy do konvičky french press?

Náš tip: Použijte zhruba 60 g mleté kávy na 1 litr vody – to odpovídá 8–9 vrchovatým polévkovým lžícím. Na jeden šálek se 140 ml nápoje tak vychází zhruba 13 g mleté kávy. Díky tomu bude mít káva připravená v konvičce french press báječnou chuť i vůni. Věděli jste? 1 mírně navršená polévková lžíce mleté kávy odpovídá 7–9 g a 1 mírně navršená čajová lžička mleté kávy odpovídá 3–4 g.

Krok 4: French press – příprava kávy

Stlačením k vynikající chuti

Hrubě namletou kávu dejte do konvičky a přilijte k ní část vody. Kávu následně promíchejte lžičkou, až vznikne pěna zlatavé barvy. Potom konvičku naplňte vodou až po značku. Kávu nechte spařovat 2 až 4 minuty podle toho, jak silnou ji chcete, v průběhu spařování ji ještě jednou mírně zamíchejte. Poté nasaďte víko a síto pomalu stlačujte dolů.