Nakupte nad 2 200 Kč a v košíku si budete moci vybrat jednu z dárkových sad v hodnotě 399 Kč zcela zdarma.

V konvičce se Vám podaří připravit dokonalé espresso

Krok 1: Konvička na přípravu espressa – příprava

Konvičku na přípravu espressa naplňte horkou vodou. Než konvičku postavíte na sporák, naplňte spodní část až po okraj přetlakového ventilu vodou.

Náš tip: Konvičku naplňte nejdříve teplou vodou, abyste ji předehřáli, a vyhnuli se tak silnému zahřívání celé konvičky na sporáku – tím by totiž káva rychle zhořkla a měla kovovou příchuť.

Krok 2: Konvička na přípravu espressa – správně namletá káva

Ideální je káva namletá na středně jemno. Na přípravu espressa v konvičce je třeba namlít kávu o něco hruběji než na přípravu v pákovém kávovaru. Optimální jemnost či hrubost je někde mezi velmi jemnou kávou na přípravu espressa v pákovém kávovaru a hrubě mletou kávou pro french press.

Krok 3: Konvička na přípravu espressa – množství kávy

Kolik kávy do konvičky na přípravu espressa dát? V případě konvičky na přípravu espressa je správné množství mleté kávy opravdu jednoduché: Kovový filtr plňte mletou kávou tak dlouho, dokud není úplně plný. Mletou kávu ve filtru ideálně lehce zmáčkněte prsty. Vyviňte ale přitom jen malý tlak, nepoužívejte pěchovadlo.

Krok 4: Konvička na přípravu espressa – příprava kávy

Vše dobré přichází zespodu. Spodní a horní část konvičky pevně sešroubujte a konvičku postavte na sporák. Sporák by měl být nastaven na střední stupeň, vysoký žár by kávu spálil a nápoj by měl hořkou příchuť. Jakmile se voda začne vařit, prochází mletou kávou – hotové espresso se shromažďuje v horní části konvičky. Konvičku sejměte ze sporáku, jakmile v ní kávový nápoj už jen “chrčí”. Nepromeškejte správný okamžik, kdy má být konvička sejmuta ze sporáku. Vonné složky jsou v kávě uvolňovány od okamžiku, kdy začíná voda stoupat. V závěru průchodu vody by se do nápoje mohly dostat hořké látky, které by požitek z kávy narušily.